November 20, 1990

James L. Yeatrakas
106 Coral Reef Dr.
Goose Creek, SC, 29445

United States Golf Association
Golf House

Far Hills, New Jersey 07931
Attn. Mr. Zirpoli Jr.

Dear Mr. Zirpoli:

In reference to your letter to me, dated Nov 12, 1990, I am more
confused then ever.

In your first sentence you declare that "The distinction between
playing for prize money, which violates the Rules of Amateur Status
and gambling, which does not,..." appears to be in complete
opposition to Rule 1-12 CONDUCT DETRIMENTAL TO GOLF, stating "any
conduct, including activities in connection with golf gambling,
which is considered detrimental to the best interests of the game".

I have enclosed an opinion from the Attorney General's office of
the State of South Carolina concerning competing in a team golf
match for cash. The bottom line is that the activity described in
my query to you dated 5 November is legal, not just in this State,
but in all states. If the activity described is legal, then I had
assumed it was not "detrimental to the game of golf" nor did it
"threaten the integrity of the game”. Which brings us back to my
original query, to which you have asked me five questions.

I was of the opinion that the section titled USGA POLICY ON
GAMBLING paragraph three, clearly defined the differences
associated with "golf wagering" and playing for "Prize money".
Players competing for their own money, not a penney from ANY

outside source, was considered "golf wagering" and not playing for
"prize money".

To respond to your questions:
"How much are the cash prizes you award?"

First, I did not award any money. The money collected from
each individual was $5.00 for the purse. All money collected for
tpe purse was given to the winners. No other money was collected or
dlgtributed from any outside source to add to the purse. No other
prize or award was given.

1.) If "golf wagering" is acceptable to the Rules of
A@a?eur Status and to the laws of all States, is there a
limit placed on how much money may be wagered?



